Doručak

Zašto je doručak najvažniji obrok u danu?

#1: Zaštitite svoje zdravlje esencijalnim hranjivim tvarima

Doručak bi trebao osigurati između 15% – 25% ukupnog dnevnog energetskog unosa i zapamtite – ne radi se samo o doručku – već o zdravom doručku.

#2: Preuzmite kontrolu nad svojom težinom

Preskakanje ili jedenje doručka kojem nedostaju hranjive tvari može povećati vjerojatnost da ćete kasnije posegnuti za nezdravom hranom s visokom kalorijskom vrijednošću. Zapravo, istraživanja pokazuju da pojedinci koji konzumiraju dobar doručak imaju tendenciju da se i kroz cijeli dan zdravije hrane od onih koji to ne čine.

#3: Održavanje mišića

Proteini su esencijalni za razvoj i održavanje mišića, a naše se tijelo oslanja na proteine ​​u našoj prehrani koji nam pomažu u tome. Kako vaše tijelo može koristiti samo toliko proteina odjednom, važno je rasporediti unos proteina tijekom dana.

#4: Zdrava koža

Lijepa koža počinje hranjenjem iznutra. Pijenje vode i uživanje u zdravom doručku dvije su zdrave navike koje će vam pomoći da dobijete potrebne hranjive tvari za svaki organ i sustav u vašem tijelu, a koža nije iznimka.

#5: Pojačajte svoj metabolizam

Jedenje zdravog jutarnjeg obroka i manjih porcija, češće, tijekom dana, pomoći će vam da uravnotežite svoju energiju i omogućite vašem tijelu da učinkovitije koristi raspoložive kalorije. Samo oslanjanje na dva velika, teška obroka dnevno stvara preveliki pritisak na vaše tijelo. Lakše ćete kontrolirati unos kalorija ako imate 3 glavna obroka i 2 međuobroka.

#6: Napajajte svoj mozak

Poboljšana mentalna izvedba, koncentracija i raspoloženje – još tri razloga za uživanje u jutarnjem obroku! Bez doručka, možda ćete se teško usredotočiti i vjerojatnije ćete biti razdražljivi i umorni. I ne zaboravite na hidrataciju nakon noćnog sna. Održavanje hidratacije također će vam pomoći da se koncentrirate tijekom dana.

 #7: Povećanje energije

Doručak doslovno znači ‘prekinuti post’ i pomaže napuniti zalihe energije koje je vaše tijelo preko noći iskoristilo za popravak i obnavljanje. Vitamini i minerali također doprinose smanjenju umora, što znači da vam zdrav doručak zapravo može pomoći da izbjegnete umor, što se obično događa ako ste preskočili svoj prvi obrok u danu.

Vaš preporučeni unos makronutrijenata, proteina, masti i ugljikohidrata treba konzumirati svakodnevno, zajedno s mikronutrijentima (vitamini i minerali), redovitom tjelovježbom i odgovarajućom hidratacijom.

Izvor: Herbalife Nutrition

21 Day Challenge

PRIDRUŽITE SE

ZAINTERESIRANI ZA REZULTATE?

Javite nam se

KONTAKT

DRUŠTVENE MREŽE

Pratite nas

ČITAMO SE

Blog